Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gevaarlijk laswerkje leidt tot proces-verbaal

AMSTERDAM

De politie van de Landelijke Eenheid van de politie heeft maandag proces-verbaal opgemaakt tegen een werknemer die op een sleephopperzuiger aan het werk was.

1 / 2
De man zoals die door de bemanning van de P97 aan het werk werd gezien (Foto politie Landelijke Eenheid)

De man zoals die door de bemanning van de P97 aan het werk werd gezien (Foto politie Landelijke Eenheid)

De man was op het afgemeerde schip ergens langs het Noordzeekanaal bezig met laswerkzaamheden aan de zuigbuis die boven het gangboord hing. Om zijn werk te kunnen doen had hij boven het water een soort werkplateau gerealiseerd, zo te zien met een ladder.

Bij controle bleek de man geen reddingsvest of valbeveiliging te dragen. Een zwemvest dragen is verplicht aan boord van een binnenvaartschip als er geen omheining van minimaal 90 centimeter hoog aanwezig is. Dat was hier duidelijk niet het geval. Vandaar dat de politie de man op de bon slingerde.

Lees ook: Man valt van binnenvaartschip

Twee keer per week verzendt onze redactie een gratis nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte worden gehouden van alle actualiteiten uit de maritieme sector? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

(Bart Oosterveld)

Reacties (4)
 • bakker1

  Dit zijn toch beelden die je verwacht uit ontwikkelingslanden.

 • P.Versluis

  Misschien handig om te weten voor een ‘vakblad’. Een omheining bij een schip word railing genoemd. Een omheining staat om een huis of een tuin.

 • Ton Witlox

  vind ik ook zeer terecht zo te werken niet normaal

 • info@shipfixtechniek.nl

  Zeer terecht.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook