Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[UPDATE] Duitse waterpolitie schendt coronaregels, schipper furieus

HANNOVER/GENT

Na een bepaald onplezierig contact met een Duitse agente van de Wasserschutzpolizei hangt de Vlaamse schipper Jean-Marie de Roo nu een boete van maximaal 10.000 euro boven het hoofd. Hij doet hier zijn verhaal.

1 / 1
Het bureau van de Wasserschutzpolizei in Hannover. (Foto WSP Hannover)

Het bureau van de Wasserschutzpolizei in Hannover. (Foto WSP Hannover)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (9)
 • Jan van Strien

  HET BOVENSTAANDE HELEMAAL WAAR. in 1960 voer ik als schipper en mijn vrouw had Rijn en kanaal patent voor sleepschepen, ons sleepschip was 1300 ton en moesten met 2 matrozen varen, maar omdat mijn vrouw 22 jaar oud schippers patent had, hadden wij genoeg personeel aan boord op het Rijnhernekanaal. 3 maal de wasserschutz aan boord op een afstand van 30 kilometer om dat ik mij de les niet liet lezen door de sluismeester die dat uit lokte en ik me niet wilde laten ringeloren door hun, want zei konden ons niets maken, hahaha. dus het was toen al in 1960 op het R. kanaal. weg met die dictators. ik dacht dat wij de oorlog hadden gewonnen toen, maar dat is niet zo. sorry hoor daar heb ik nog steeds een trauma van ik ben namelijk in 1937 geboren vandaar heb 40-45 veel mee gekregen. sterkte collega’s in de strijd om je recht. Jan van Strien ex Valerie, Frans, Edmond, Gijsbert.

 • willemdebruijn

  Afgelopen zomer heb ik de Wsp van koln geweigerd, in de stuurhut te laten omdat we hier ook geen 1,5 afstand kunnen houden. Dit had ik netjes geantwoord op de vraag of hij controle mocht doen over de marifoon. en dat ik de documenten van achter het raam zal laten zien. Toen de agent aan boord kwam was het eerste wat hij wilde de deur open doen, maar die had ik op slot gedaan en sommeerde hij mij deze te open. Inplaats daar van heb ik de documenten maar tegen het raam gehouden zodat hij alles kon waarnemen. Hij was hier niet mee eens en wilde alles in een tas hebben en mee naar het wspbootje mee nemen ook dit heb ik geweigerd. want als dat tasje overboord valt dan mag je geen meter meer varen en alle certificaten kost duizenden euro’s om weer in orde te maken. En dan nog het feit als er iemand op de wspboot wel positief is. het virus op mijn documenten kan komen. en schreef toen alleen mijn naam en adres over uit de documenten en melde dat ik een anzeige kreeg. En daar heb ik weer een brief terug gestuurd.

  Ik snap best dat ze controle willen doen en dat mag ook allemaal. Maar ze zitten met 3 man op zo bootje zonder vaak zonder mondkapjes. Willen meerdere schepen per dag bezoeken. Als er eentje ziek is en het nog niet weet kunnen ze het gigantisch verspreiden. En het eene persoon heeft maar net een snotneus ervan en een ander die er slechter op reageert moet naar het ziekenhuis. Maar in elke winkel die je ziet zie je glazen schermen bij de kassa voor de veiligheid. Dus voor de veiligheid kunnen we het beste de documenten tegen het raam houden en dan kunnen ze alles zonder gevaar voor beiden controleren.

 • bakker1

  Die gehele WSP moeten ze opdoeken, het geeft een naar gevoel, ze komen zo verschrikkelijk autoriteir over dat je automatisch terugdenkt aan de geschiedenis en het voelt gewoon niet eerlijk. Zitten veel klootzakken tussen. Zelf een keer een melding gemaakt van onveilige situatie met kano’s midden op de rivier maar de agent draait het om en probeert je ergens op te pakken. Of een keer een dronken kapitein van boord laten halen welke ook de bemanning bedreigde, wordt geen proces verbaal geschreven, stel u bent Nederlander wat dan?

 • Seuter

  Ooit overwoog ik om, als de Duitse politie weer kwam, de Duitse vlag om de deurmat te wikkelen, en als agent binnenkwam naar de mat wijzen en zeggen: Voeten vegen!
  Het leek m’n broer verstandiger om het niet te doen, omdat je groot kans had dat ze me zouden meenemen… Dus toch maar niet gedaan.

 • rwslelystad

  Coronaregels zijn er niet voor niets, kijk maar naar de recente besmetting cijfers (UK)
  H. van Dijk

 • kavenga

  In duitsland nooit een ambtenaar tegenspreken, zij hebben altijd gelijk en doen nooit een fout. En als u een aangifte doet hebben zij altijd erder een aangifte tegen u gedaan voor beledigen of weerstand. U heb geen kans zij hebben bij mij in Hamburg en Magdeburg merdere Smartphones ingetrokken met welke ik de situatie opgetekend heb. Die zijn nooit weer verscheen, ook niet in de dossiers.

 • Williebrordus

  Waardeloze zooi die WSP, vooral in Emmerich, klootzakken.

 • nosceorbis

  De beruchte ” WSP dame van Hannover”. #zucht

 • Belvona

  Klacht neerleggen bij Belgisch consulaat in Duitsland, uw schip is Belgisch grondgebied, en U bent als gezagvoerder bevoegd om de coronaregels op uw schip te doen handhaven

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook