Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Holland Shipyards krijgt grote vervolgopdracht hybride veerponten

HARDINXVELD-GIESSENDAM

Holland Shipyards Group in Hardinxveld-Giessendam gaat nog drie veerponten bouwen voor Schlepp und Fährgesellschaft Kiel (FSK). Afgelopen zomer leverde de werf een eerste exemplaar-prototype van de hybride schepen af. Dit schip, de Gaarden, voldoet zo goed dat FSK er nog drie wilde hebben. De opdracht werd vergeven via een Europese aanbesteding, waarbij in totaal 12 werven het tegen elkaar opnamen.

1 / 1
De Gaarden is het prototype van de drie hybride ponten die FSK nu heeft besteld bij Holland Shipyards. (Foto Holland Shipyards)

De Gaarden is het prototype van de drie hybride ponten die FSK nu heeft besteld bij Holland Shipyards. (Foto Holland Shipyards)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook