Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wärtsilä levert Stage V-motoren aan Zwitserse binnenvaart

HELSINKI

Wärtsilä gaat vier EU Stage V-gecertificeerde Wärtsilä 14 (W14) high-speed motoren met uitlaatgasreinigingssysteem leveren voor twee nieuwe veerboten die op het Meer van Genève de verbinding tussen de Zwitserse en Franse kant van het meer gaan verzorgen.

1 / 1
Artist’s impression van een van de twee hybride veerboten die Shiptec AG voor CGN bouwt.

Artist’s impression van een van de twee hybride veerboten die Shiptec AG voor CGN bouwt.

De 61 meter lange veerboten worden op de scheepswerf van Shiptec AG in het Zwitserse Luzern gebouwd voor de Zwitserse Compagnie Générale de Navigation (CGN). Het eerste schip moet december 2022 in de vaart komen, het tweede in de herfst van 2023. De door Omega Architects uit het Nederlandse Druten ontworpen schepen bieden ruimte aan 700 passagiers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hans Heynen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook