Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schippers woedend over stremming Coevordersluis

COEVORDEN

Er is met woede gereageerd op de mededeling van de provincie Overijssel dat, na De Haandrik, de Coevordersluis en brug in het kanaal Almelo-Coevorden in maart en april langere tijd worden gestremd voor renovatie. Het bericht op de website van Schuttevaer overdonderde de schippers Piet Kuipers en Jonge Boersma van de spitsen Hensie en de Athena, die vast grind varen naar Coevorden. Dat incidenteel openingen via handbediening op zaterdag mogelijk zijn, verbetert hun stemming niet.

1 / 1
De Athena en de Hensie kop aan kop voor de wal bij Wemeijer in Coevorden. Na de stremming van de Haandriksluis tot eind januari valt de stremming van de Coevordersluis in maart en april de schippers Jonge Bosma van de Athena en Piet Kuipers van de Hensie ze rauw op het dak. Met een enkele tussentijdse opening zijn ze er niet, vinden ze. (Foto Willem de Niet)

De Athena en de Hensie kop aan kop voor de wal bij Wemeijer in Coevorden. Na de stremming van de Haandriksluis tot eind januari valt de stremming van de Coevordersluis in maart en april de schippers Jonge Bosma van de Athena en Piet Kuipers van de Hensie ze rauw op het dak. Met een enkele tussentijdse opening zijn ze er niet, vinden ze. (Foto Willem de Niet)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties (3)
 • Henri.Derksen

  Elzinga heeft gelijk, maar er is wel een alternatief voor Spitsen, zij het met beperkte diepgang van 1,55 meter via het Stieltjeskanaal, (verlengde) Hoogeveensevaart richting het Meppelerdiep. Je zit dus niet opgesloten. De schade voor het omvaren via een langere route en beperking aflaadcapaciteit zou dan te verhalen moeten zijn, toch?
  Dan hadden ze het maar moeten combineren toen de andere sluis onderhoud kreeg. Toch maar rechtsbijstand inschakelen lijkt mij.
  Kempenaars hebben dat omvaaralternatief niet. Wellicht valt er nog iets te regelen met als losplaats Hardenberg?

 • elzinga

  Hopen helpt niet, vuist moet op tafel. Schippers zijn veel te lief voor de hedendaagse maatschappij.

 • miekekuipers

  Laten we hopen dat er toch goed nagedacht wordt.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook