Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevrachtenmarkt: Beperkte groei droge-ladingvloot

ROTTERDAM

De Griekse rederij Star Bulk Carriers kocht drie 180.000 dwt schepen gebouwd bij Hyundai Heavy Industries in 2010. Dit brengt de Star Bulkvloot op 119 schepen, waaronder 17 newcastlemaxen en 22 capesizers. Drie Amerikaanse rederijen, Genco, Eagle Bulk en Star Bulk, investeerden jarenlang flink in droge-bulkschepen. Het resultaat was niet geweldig. De rederijen zien nu meer in overnames van bestaande schepen en zien af van nieuwbouwbestellingen.

1 / 1
(Archieffoto Henk Zuur)

(Archieffoto Henk Zuur)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook