Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Amsterdams Park-Line Aqua gaat walstroom leveren aan binnenvaarthavens

AMSTERDAM

Het Amsterdamse bedrijf Park-Line Aqua gaat het walstroomsysteem voor schepen die aanmeren in Rotterdam, North Sea Port, de Drechtsteden, Antwerpen en aan de Vlaamse Waterweg leveren. Het bedrijf won de aanbesteding die in oktober was gestart door Havenbedrijf Rotterdam.

1 / 1
Walstroom wordt aangelegd in de haven van Gent. (Foto Park-Line Aqua)

Walstroom wordt aangelegd in de haven van Gent. (Foto Park-Line Aqua)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • g.vlies

  Ook zojn de zekeringen de meest gevoelige voor piekspanningen. Wij hebben inmiddels een pikspanningsregelaar en transformator geplaatst( ca €5000,-) en kunnen soms nog geen stroom nemen. De overheid heeft het inmiddels ook zo geregeld dat er een generatorverbod is. Op deze manier zijn zij niet meer verantwoordelijk om stroom te leveren. Binnenkort staan wij voor de rechter om een boete aan te vechten van €250, – ivbm generatorgebruik omdat de stroomkast het niet deed.
  Hiep, hiep hoera walstroom!

 • g.vlies

  Helemaal mee eens, en dan is het ook nog zo dat de installatie niet geschikt is voor flink stroomgebruik. De 63 amp aansluitingen zijn ( als ze uberhaubt aanwezig zijn) meestal maar 40 amp gezekerd. Een monteur vertelde mij nog niet zolang geleden dat de installatie’s geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik en niet voor een heel schip. Hij vond dat we de motorverwarming, vloer verwarming, dekverlichting e.d maar uit moesten zetten.

 • j.hagens

  Volgens de Consumentenbond kost stroom gemiddeld 0,15 cent kw/h, waarom moeten wij dan 0,27 kw/h betalen, wat ook nog verplicht wordt, je hebt geen keus.
  Voorts is mijn Schip een bedrijf, dus waarom geen stroom prijs volgens het tarief van andere bedrijven.
  Makkelijk plukken als je iets verplicht, en je draait het zo dat de wet aan jou kant staat, hoe zo machtsmisbruik?

 • g.vlies

  De kosten voor stroomverbruik zijn gewoon het huishoud tarief. € 0,27 p kwh. Voor een modern binnenvaartschip ca €50,- tot € 100,- per 24 uur. We staan dus niet te juichen.

 • Robin van den Bovenkamp

  Beste meneer Hagens, wij hebben reactie gekregen van Havenbedrijf Rotterdam naar aanleiding van uw vragen. Dit staat nu vermeld in het artikel!

 • j.hagens

  Ik mis nog wel enkele belangrijke factoren, wat gaat de stroom kosten per kw/h, en wat gaat het water kosten per kub.
  Dat de Schepen op walstroom moeten zou logisch klinken als ook de Stadsbussen op stroom rijden.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook