Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Maersk wil actie tegen piraterij in Golf van Guinee

KOPENHAGEN

De rederij Maersk wil dat de internationale gemeenschap meer gaat doen aan bestrijding van piraterij in de Golf van Guinee. De laatste weken volgen aanvallen op schepen elkaar in hoog tempo op en afgelopen wekend was ook de Maersk Cadiz betrokken bij een aanval door piraten. Een aantal piraten ging zaterdag voor de Nigeriaanse kust aan boord van het 250 meter lange schip dat onderweg was van Ghana naar Kameroen.

1 / 1
De laatste weken volgen aanvallen op schepen elkaar in hoog tempo op in de Golf van Guinee. (Foto EOS)

De laatste weken volgen aanvallen op schepen elkaar in hoog tempo op in de Golf van Guinee. (Foto EOS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook