Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Hoogwater op de Maas, stuwen gestreken

ARCEN

De waterstand op de Maas is de afgelopen dagen flink gestegen tot boven de 1000 m3/s. De afvoer van water bij Sint Pieter is nu weliswaar aan het dalen richting de 700 tot 800 m3/s, maar de verwachting is dat het water de komende dagen weer gaat stijgen. De stuwen van Roermond en Belfeld zijn uit voorzorg gestreken en geopend voor de scheepvaart.

1 / 1
Het water zorgde in meerdere dorpen langs de Maas voor overstroomde kades, zoals hier in het Noord-Limburgse Arcen. (Foto Erik van Huizen)

Het water zorgde in meerdere dorpen langs de Maas voor overstroomde kades, zoals hier in het Noord-Limburgse Arcen. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook