Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Chartervaart in coronatijd: Doorbuffelen om paniek te bezweren

HARLINGEN

De chartervaart werd door corona in één klap tot volledige stilstand gebracht. Hoe verging het de schippers? Houden ze het nog een beetje uit, nu de toegezegde overheidssteun maar op zich laat wachten?

1 / 1
De Overwinning en de Isis onder zeil.

De Overwinning en de Isis onder zeil.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • schef243

    Beste alluremij. Zie de ministeriële beschikking 28 augustus 2020. Duidelijk, toch ?

  • alluremj

    Kleine correctie, de genoemde 15 miljoen is beschikbaar gesteld aan de chartervaart. Niet specifiek voor de bruine vloot. En De hele chartervaart is immers ook getroffen door deze coronaramp. De BBZ is, met enkele anderen, in overleg over de verdeling hiervan. Het grootste probleem is het vaststellen van de voorwaarden waaraan het bedrijf moet voldoen. Veel bedrijven maken meer omzet door de boekingen niet uit te besteden. Moet deze omzet ook meegeteld worden? Heeft een recent gebouwd schip, met een historische uitstraling, ook rechten? Zo zijn er vele drempels die overwonnen moeten worden. Maar als er lang genoeg over gepraat wordt gaat het geld op aan adviseurs en is de chartervaart alsnog failliet. Of in schipperstaal kopje onder.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook