Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Havens Werkendam vrij vol met kerst ondanks corona

WERKENDAM

De havens van Werkendam zijn behoorlijk gevuld met op Kerstavond 111 schepen tot een totaal laadvermogen van 209.050 ton. Dat meldden de havenmeesters Jan Smit en Leendert Sterkenburg, die tijdelijk de honneurs van Lou Goedel waarnemen.

1 / 1
Het was opnieuw passen en meten om alle 111 schepen een plek te geven in de havens van Werkendam. (Foto Vereniging van Havenmeesters in Nederland)

Het was opnieuw passen en meten om alle 111 schepen een plek te geven in de havens van Werkendam. (Foto Vereniging van Havenmeesters in Nederland)

In 2019 waren dat 118 schepen met 220.565 ton laadvermogen, in 2018 125 schepen met 223.104 ton. Het lagere tonnage voor 2020 lijkt vooral een corona-effect. Werkendamse schippers ontmoeten elkaar graag, maken lange reizen speciaal voor ‘sailing home for Christmas’. Werkendam is de, op Rotterdam na, grootste binnenhaven van Nederland.

Maar door corona zit het ‘buurten’ in de havens er dit jaar niet in, evenmin als het samen ter kerke gaan. Hoe vol de havens desondanks zijn, laat de drone video van Floris Versluis zien.

(Dirk van der Meulen)

Reacties (4)
 • René Quist

  Beste reageerders, we verzoeken iedereen fatsoenlijk te reageren. Reacties met schuttingtaal worden niet getolereerd, afwijkende meningen wel. Met groet, Rene Quist, hoofdredacteur. 06-14051010

 • j.hagens

  Meneer Hoogedoorn, hoe kunt u dit vragen aan zo iemand, waarschijnlijk vindt hij of zij dit normaal.
  En Meneer Noldes als u in alles een doorgestoken kaart ziet, heeft u een vrij zwaar Leven.
  Een mening mag u hebben , deze mag u spuien, maar niet ten koste van een ander, of een anders opvattingen of Levensstijl.
  Leef en Geniet het Leven is maar kort en je moet het zelf maken een ander doet het niet voor je.

 • gratias

  heer Noldes

  Ik heb geen idee wie U bent ,maar zal het niet wat aangenamer
  zijn als u u taalgebruik een klein beetje aanpast als u u mening ergens weergeeft
  mvg C Hoogendoorn
  ms Gratias

 • john

  Rare titel
  Alsof je door Corona niet meer mag stilliggen. En moet je dus maar varen met kerst?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook