Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Fusie BLN en CBRB pas na ‘fysieke’ ledenvergadering

ZWIJNDRECHT

‘Zorgvuldigheid kost tijd’, reageerde secretaris Sjaak Oudakker van Koninklijke BLN-Schuttevaer zaterdag 12 december op fusievragen in de online algemene ledenvergadering (ALV). Een datum voor het samengaan met het CBRB is nog niet bepaald. Daar gaat tenminste nog een fysieke ledenvergadering in de eerste helft van 2021 aan vooraf.

1 / 1
Erik Schultz aan de bestuurstafel met links Henri Mooren en rechts Sjaak Oudakker. (Beeld uit video BLN-ledenvergadering)

Erik Schultz aan de bestuurstafel met links Henri Mooren en rechts Sjaak Oudakker. (Beeld uit video BLN-ledenvergadering)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • rienkabrahamse

    Jaren geleden is deze fusie ook al eens geprobeerd. Waarom is het toen niet doorgegaan? Tegenstrijdige belangen. Is er nu dan iets veranderd? Helemaal niet. Domme actie meneer Schultz, maar ik heb niet de indruk dat u zich wil inzetten voor de toekomst van de particuliere binnenvaart.

  • Simon J. de Waard

    Schipper? Van de bijboot bedoel je. De geassocieerde leden, B-leden om het er maar eens goed in te wrijven, krijgen volgens de waarnemend BLN-voorzitter Erik Schultz wederom geen stemrecht in de algemene ledenvergadering van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Er is ook niet eerst aan die leden instemming gevraagd om het zo in de nieuwe statuten te regelen. Ze mogen in de eigen ledengroep alleen over wijzigingen in de nieuwe statuten lege briefjes inbrengen en dan daar over die briefjes stemmen . Vervolgens worden ze door waarnemend BLN-voorzitter Erik Schultz bij de echte stemming in de algemene ledenvergadering van Koninklijke BLN-Schuttevaer weer vertegenwoordigd. Hoe democratisch wil je het regelen. Getrapte invloed door vertegenwoordiging is niet meer van deze tijd en vind je alleen nog bij verenigingen die lang geleden zijn opgericht en waar bestuurders nog kans zien op die manier de macht te behouden. Geen organisatievorm waarbij naar mijn idee jongelui zich op hun plaats zullen voelen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook