Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Roer moet om in de binnenvaart met nieuw waterwegenbeleid’

DEN HAAG

De overheid moet de binnenvaartsector helpen groen en autonoom te worden en daarvoor ‘een concreet, integraal plan’ maken, schreef Caroline Nagtegaal-van Doorn, VVD-Europarlementariër en Transportcommissielid, deze zomer in een opiniestuk in deze krant. Een aanzet voor zo’n plan ligt nu op tafel: de politica stond persoonlijk aan de basis van ‘Een strategische agenda voor toekomstbestendige binnenvaart in Europa’. Haar ‘position paper’ heeft alvast de steun van alle liberalen in het Europees Parlement.

1 / 1
De binnenvaartsector zelf wil maar al te graag het roer omgooien. (Foto NT)

De binnenvaartsector zelf wil maar al te graag het roer omgooien. (Foto NT)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Industrie6d6

  Ik weet niet wie zij gesproken heeft vanuit de branche… Misschien een paar kantoor bobootjes die denken dat ze synoniem staan voor de vertegenwoordiging van de binnenvaart… Want dat we met die Green deal een strop om onze eigen nek leggen zal straks blijken, tenzij het tij in een aantal zaken gekeerd wordt.

  M. Smitsman

 • Industrie6d6

  Ik weet niet wie zij gesproken heeft vanuit de branche… Misschien een paar kantoor bobootjes die denken dat ze synoniem staan voor de vertegenwoordiging van de binnenvaart… Want dat we met die Green deal een strop om onze eigen nek hebben gelegd zal straks blijken, tenzij het tij in een aantal zaken gekeerd wordt.

 • J.Teunisse

  Het arrogante dedain van Brussel. : Praten over, niet met.

 • Onno

  Eerst maar eens storingsvrij 5G, dan die mevrouw bijpraten over zware vervuilende diesels, mevrouw ook uitleggen dat de huidige E techniek in het gebergte en de boven Rijn alleen in de afvaart gebruikt kan worden. Onze sector is gebaat bij realisme, niet bij de populistische luchtfietserij van Timmerfransje. Ook bij grote spelers moet het kostenplaatje kloppen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook