Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe sluizen Dortmund Emskanaal van 2025 naar 2030

VENHAUS/RODDE

De nieuwe sluizen in het Dortmund Emskanaal kunnen pas vanaf 2030 gebruikt worden.

1 / 1
De nieuwe sluizen in het Dortmund Emskanaal kunnen pas vanaf 2030 gebruikt worden.

De nieuwe sluizen in het Dortmund Emskanaal kunnen pas vanaf 2030 gebruikt worden.

Ooit stond de ingebruikname van de vijf nieuwe sluizen in het noordelijk deel van het Dortmund Emskanaal (DEK) gepland voor 2017. In 2011 werd daar 2025 van gemaakt, inmiddels is ook die datum weer verschoven, naar 2030. De kosten liepen mee op, van €350 miljoen via  450 naar €630 miljoen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties (3)
 • Onno

  Met JP Bunte als aannemer word het op zijn vroegst na 2040. Leuk voor mijn kleinkinderen.

 • SONscheeps

  Voor het zelfde geld ben je met een kanaal graven van Enschede ook zo in Bergeshovede

 • j.hagens

  Je staat hier toch niet van te kijken, in Duitsland is dit vrij normaal.
  De WSA is afgezwakt naar een organisatie die haar weerga in negatieve zin niet kent,
  om 06.00 uur beginnen en om 14.00 uur stoppen en naar huis gaan, leer eens met twee ploegen te werken als iets urgent is, tenslotte heeft men er de mond van vol dat er meer vervoer van de Weg naar het Water moet, dit kan alleen maar als de nautische voorzieningen op orde zijn.
  WSA ga eens in Nederland informeren daar worden in een derde van de tijd een sluis inclusief twee voorhavens en fatsoenlijke ligplaatsen nieuw gebouwd, voor de Schepen die op dat moment in de vaart zijn.
  Wie bouwt er nu een sluis van 135 mtr in de Weser terwijl daar Schepen van 55.00 tot max. 86.00 mtr varen, maak dan de sluis net zo groot als de andere kunstwerken die er al zijn op deze vaarroute dan passen de u zo heilige 135 mtr. er ook in, en is er geen onnodig oponthoud voor de andere Scheepvaart, die niet niet aan kunnen sluiten in het pand zodat men mee kan schutten met de buurman(Vrouw)

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook