Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Douane onderschept 1064 kilo cocaïne in haven Rotterdam

Rotterdam

De douane heeft tijdens meerdere controles 1064 kilo cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam. De drugs werden in twee partijen gevonden en hebben een waarde van 79 miljoen euro. Het Openbaar Ministerie meldt dat er drie verdachten zijn aangehouden.

1 / 2
De douane heeft tijdens meerdere controles 1064 kilo cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam

De douane heeft tijdens meerdere controles 1064 kilo cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam

Donderdagavond werden de drie mannen van 22 uit Rotterdam, 24 uit Bergambacht en 32 uit Gouda opgepakt toen ze op de vlucht sloegen, nadat ze waren gezien op het terrein van ECT Delta. Uit onderzoek bleek dat zij op zoek waren naar een container met potjes paprika uit Peru, die bestemd was voor een bedrijf in Duitsland. De douane vond naast de potjes 106 kilo cocaïne, goed voor 8 miljoen euro.

Vrijdag werd verstopt tussen bananen 958 kilo cocaïne gevonden in een container uit Costa Rica, voor een Duits bedrijf in Bazel. Of de drie verdachten iets met deze partij cocaïne te maken hebben, wordt onderzocht. De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken. (Rene Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook