Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Ocean Cleanup haalt met hulp Fins bedrijf plastic uit rivieren

ROTTERDAM

The Ocean Cleanup, de organisatie van de Nederlandse uitvinder Boyan Slat, gaat een samenwerking aan met het Finse Konecranes. Dit bedrijf gaat apparaten in serie produceren die plastic uit rivieren halen, voordat het naar de oceaan stroomt.

1 / 1
De Interceptor haalt plastic uit rivieren. (Foto Ocean Cleanup)

De Interceptor haalt plastic uit rivieren. (Foto Ocean Cleanup)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • deltavis

    Eindelijk een verbetering in zijn aanpak. Heeft wel lang geduurd. Nu ook nog de overwegend zwart gekleurde beekjes en riviertjes in India aanpakken en langs de kusten van Mauritanie, Senegal en Gambia hoeft ie alleen de stranden op te ruimen door lokale werklozen of mensen die weinig verdienen in te schakelen, gefinancierd met geld van multinationals (Coca-cola, Red Bull, enz) en de verpakkingsindustrie. Scheelt een slok op een borrel als het gaat om plastic afval in zee.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook