Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duitse vlagkotter SC-25 betrapt met binnenkuilen

SCHEVENINGEN

De Duitse vlagkotter SC-25 Evert Snoek van Hecht GmbH in Büsum is betrapt op het vissen met binnenkuilen.

1 / 1
De SC-25 is op bevel van de Kustwacht afgemeerd aan de visafslag van Scheveningen. (Foto Bram Pronk)

De SC-25 is op bevel van de Kustwacht afgemeerd aan de visafslag van Scheveningen. (Foto Bram Pronk)

Hecht is de Duitse visserijonderneming van de gebroeders Willem en Jacob Snoek uit Urk. De bijna 33 meter lange en 1800 pk sterke SC-25 beoefende de pulsvisserij ten westen van Scheveningen toen de Barend Biesheuvel tijdens een controle illegaal netwerk aantrof. De kotter, die voornamelijk vanuit IJmuiden vist en daar ook de vangst verkoopt op de Hollandse Visveiling IJmuiden, was daar zondagnacht vertrokken voor een nieuwe visreis toen zij woensdagmorgen werd betrapt.

De schipper werd gesommeerd de vistuigen aan dek te zetten en op te stomen naar Scheveningen met het patrouillevaartuig Barend Biesheuvel van de Kustwacht in haar kielzog. Woensdagochtend 9 december rond 06:30 uur werd in potdichte mist afgemeerd langs de kade van de visafslag.

Het vissen met illegaal vistuig wordt gezien als een economisch delict en wordt de schipper-eigenaar daarom zwaar aangerekend. (Bram Pronk)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook