Bemanningslid van Nederlandse vriestrawler geëvacueerd

  1. Een bemanningslid van de Nederlandse vriestrawler H-72 Frank Bonefaas is maandagavond vanwege een medisch probleem met een Franse reddingboot van boord gehaald.
De SNSM-reddingboot Cap Fagnet. (Foto SNSM/Loic Joncqueur)
De SNSM-reddingboot Cap Fagnet. (Foto SNSM/Loic Joncqueur)

De melding werd om 17.22 uur aan de Franse autoriteiten gedaan door het Nederlandse kustwachtcentrum in Den Helder. De trawler voer op dat moment in het Kanaal op 15 mijl ten noordwesten van Fécamp. Na consultatie van de Radio Medische Dienst in Toulouse en het medisch coördinatiecentrum in Le Havre werd besloten de man te evacueren.

Het Franse kustwachtcentrum Cross Griz-Nez schakelde de SNSM-reddingboot Cap Fagnet uit Fecamp in. Die vertrok met twee opstappers van de medische hulpdienst naar de trawler om het bemanningslid medische zorg te bieden. Vervolgens werd hij met de reddingboot naar Fécamp overgebracht en daarna naar een ziekenhuis in Le Havre, waar hij om 20:46 uur arriveerde. De leeftijd en nationaliteit van de man zijn niet bekendgemaakt. Ook is niet vermeld wat het medische probleem was.

De 120 meter lange H-72 Frank Bonefaas is eigendom van de Cornelis Vrolijk Group. Het schip werd vorig jaar omgevlagd en vaart nu onder Britse vlag.