Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

BRU-11 kapseist in haven Yerseke

YERSEKE

De viskotter BRU-11 is donderdagavond 3 december gekapseisd in de Prinses Beatrixhaven in Yerseke.

1 / 1
De BRU kapseisde maar bleef met haar mast tegen een meerpaal hangen. (Foto HVZeeland)

De BRU kapseisde maar bleef met haar mast tegen een meerpaal hangen. (Foto HVZeeland)

Een passant merkte rond 20:30 uur op dat het ruim 20 meter lange schip, dat aan een steiger bij de Meerpaalweg lag, slagzij maakte en zinkende was. De brandweer van Yerseke kwam ter plekke met pompen, maar al snel werd duidelijk dat de situatie onhoudbaar was. Hierop besloot de brandweer van boord te gaan. Kort hierna kapseisde het schip, dat nog een lading oesters aan boord had. Niemand raakte gewond.

De BRU-11 bleef met de mast tegen een meerpaal hangen. Het schip lag echter half onder water en het was in eerste instantie niet mogelijk nog water weg te pompen. Later lukte bergers dit wel, en in de vroege ochtend van vrijdag 4 december kwam de kotter langzaam weer overeind. Onder meer de Charlie van Polderman Berging en het reddings- en bergingsvaartuig Mistral waren ter plaatse, evenals Rijkswaterstaat.

Twee keer per week verzendt onze redactie een gratis nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte worden gehouden van alle actualiteiten uit de maritieme sector? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

(HVZeeland)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook