Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Uitreisstempel zeelieden voortaan pas bij vertrek van hun schip

DEN HAAG

‘Zeelieden die aan boord gaan van een zeeschip om daar te werken, krijgen pas een uitreisstempel als de gezagvoerder van het schip meldt dat het vertrek van het schip uit het Schengengebied op handen is.’ Met dit oordeel heeft de Raad van State afgelopen week duidelijkheid gegeven over de juiste uitleg van de regels voor uitreisstempels in het Schengengebied.

1 / 1
Zeelieden krijgen voortaan pas een uitreisstempel als de gezagvoerder van het schip meldt dat het schip vertrekt uit het Schengengebied. (Foto Raad van State)

Zeelieden krijgen voortaan pas een uitreisstempel als de gezagvoerder van het schip meldt dat het schip vertrekt uit het Schengengebied. (Foto Raad van State)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook