Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[OPINIE] Vaste harde laag Waalbocht was jarenlang een succes

NIJMEGEN

De bocht in de rivier de Waal bij Nijmegen is al vele jaren een knelpunt voor de scheepvaart. De nu beruchte vaste harde laag op de rivierbodem aldaar, bewees jaren een goede dienst. Maar het voordeel is nu uitgewerkt. In september is een begin gemaakt met afvlakking van de harde laag. Maar als het werkt, zal het tijdelijk zijn. 

1 / 1
De krappe Waalbocht ter hoogte van de verkeersbrug van Nijmegen. (Foto Sander Wels)

De krappe Waalbocht ter hoogte van de verkeersbrug van Nijmegen. (Foto Sander Wels)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • noordenwind

    Maar daarmee negeer je het natuurlijke proces van erosie van ca 2 cm per jaar ?

  • rienkabrahamse

    De rivier moest verruimd worden voor de zesbaksduwvaart, met gevolg dat de Waal een bodemdaling heeft gehad. De oude sluis van Weurt was vroeger gewoon te gebruiken tijdens laagwaterperiodes door geladen schepen. Nu kan je er leeg al niet meer door. Dus zal de Waal beneden Nijmegen weer moeten worden aangepakt, smaller worden gemaakt, simpel als wat.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook