Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Man klampt zich vast aan omgeslagen boot en overleeft twee dagen op zee

PORT CANAVERAL

Een tochtje op zee met zijn motorboot is een man uit Florida afgelopen weekend bijna fataal geworden. Zijn jacht zonk, op een klein deel van de boeg na. Daaraan kon de drenkeling zich lange uren vastklampen.

1 / 1
De reddingsactie, zoals gefotografeerd door een bemanningslid van Angeles. (Foto’s via de US Coast Guard)

De reddingsactie, zoals gefotografeerd door een bemanningslid van Angeles. (Foto’s via de US Coast Guard)

De 62-jarige Stuart Bee vertrok vrijdag uit de haven van Port Canavaral. Op zee kreeg hij technische problemen, waardoor zijn 10 meter lange Sea Ray met de naam Stingray onbestuurbaar werd. Zondag na middernacht stroomde er plotseling zeewater de kajuit in. Het schip zonk snel. Het water duwde de schipper, die alleen aan boord was, door het voorluik naar buiten. Maar als door een wonder zonk de boot niet helemaal. Een klein deel van de boeg bleef boven water uitsteken en Stuart zag kans zich daaraan vast te klampen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook