Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Brand in machinekamer veerboot Midsland Rederij Doeksen

Harlingen

Aan boord van de veerboot Midsland van Rederij Doeksen is zaterdagochtend brand ontstaan. Het schip lag in de haven van Vlieland. Passagiers en bemanning zijn veilig van boord gegaan, meldt Rederij Doeksen op Twitter.

1 / 1
De veerboot Midsland van rederij Doeksen meert aan bij Terschelling. (Foto Laura Conijn)

De veerboot Midsland van rederij Doeksen meert aan bij Terschelling. (Foto Laura Conijn)

De brand, die ontstond in de machinekamer, is geblust en de rook wordt uit het schip gezogen. Rederij Doeksen onderzoekt wat de schade is en hoe de brand kon ontstaan. De sneldienstboot is onderweg om passagiers van Vlieland naar Harlingen te brengen.

De Midsland is omstreeks 16 uur op eigen kracht de haven van Harlingen in gevaren. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is. De veerboot werd tijdens de overtocht begeleid door de Hurricane, een boot van bergingsbedrijf Noordgat. (Rene Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook