Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Minister vraagt zich af of er nog behoefte is aan zeemanshuizen

DEN HAAG

Minister Cora van Nieuwenhuizen laat uitzoeken wat de actuele welzijnsbehoeften zijn van zeevarenden. Zij neemt hierin de rol van zeemanshuizen mee. Volgend jaar geeft ze uitsluitsel hierover.

1 / 1
Beheerder Edwin van Os (hier rechts op de foto naast Bernt Koning - voorzitter van de stichting International Seafarers’ Centre LCO) opende in 2016 het nieuwe zeemanshuis The Bridge. (Foto Port of Rotterdam)

Beheerder Edwin van Os (hier rechts op de foto naast Bernt Koning - voorzitter van de stichting International Seafarers’ Centre LCO) opende in 2016 het nieuwe zeemanshuis The Bridge. (Foto Port of Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • J.Teunisse

  Er is een D66 dame in het parlement die probleemloos miljoenen naar Arabische terroristen kan overmaken , naar Jihad strijders in Irak etc. Geld is daar, maar stroomt altijd naar de verkeerde richting.

 • daisy

  Het volk vraagt zich af of er behoefte is aan liegende bedriegende en corrupte politici.

  G.M. Noldes

 • j.hagens

  Hiervan gaan je de haren te berge rijzen, deze Minister heeft dus echt geen benul waar ze het over heeft.
  De 2 de Kamer telt 150 leden, als de helft op komt dagen is het veel, voorts zitten ze eeuwig aan hun mobieltje en te ouwehoeren met elkaar.
  Zou zeggen stuur er 50 naar huis, ze Krijgen gemiddeld € 8000,– volgens Google dus 50 X 8000,– is € 400,000 , X 12 = genoeg om de Zeemanshuizen de komende 10 jaar open te houden.

 • elzinga

  Het geld voor de zgn verkenning kan ze beter besteden aan de zeemanshuizen. Maar ja als je eerst zoveel mogelijk huizen fiancieel de nek omdraait, worden ze ook niet gemist want ze zijn er niet. Nederland wilde ooit een maritiem land zijn en blijven maar is inmiddels afgedaald naar een land van pennenlikkers waar geen plaats is voor vissers, boeren, schippers, zeelui en ga maar door. Wie staat eens op roept dit een halt toe. Het gros van de nederlanders bestelt graag zn teringzooi in china maar hoe of het hier komt daar lult niemand over. Daar heb je schepen voor nodig met mensen en die hebben soms ook idd wat welkom, wat opvang, wat klankbord nodig. Alleen insiders kunnen daar over vertellen. Ambtenaren moeten daar verre van blijven. Iedere willekeurige asielzoeker gaat op de foto met de lokale burgemeester maar normale aandacht voor werkende mensen zoals zeelui daar is geen tijd en geen geld voor. Een beschamend land en volk zijn we.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook