Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Noord-Holland: 4 miljoen subsidie voor walstroom en elektrische binnenvaart

Haarlem - Binnenvaart

De provincie Noord-Holland stelt 4,2 miljoen euro subsidie beschikbaar voor projecten die de uitstoot van CO2 en stikstof verminderen zoals elektrisch aangedreven binnenvaart of walstroom. De projecten moeten een relatie hebben met de zeehavens van het Noordzeekanaalgebied en Den Helder.

1 / 1
Elektrische binnenvaartschip

Elektrische binnenvaartschip

‘Binnenvaartschepen varen nu nog veelal op fossiele brandstoffen.  Dit is slecht voor het milieu en de luchtkwaliteit. Rederijen kunnen het geld gebruiken voor de inzet op schonere alternatieven zoals waterstof of elektrisch varen’, schrijft de provincie Noord-Holland.

Het geld is ook bedoeld voor de overgang naar  voor het verbeteren van bedrijventerreinen. Volgens gedeputeerde Zita Pels van Zeehavens en Circulaire Economie spelen de zeehavens een belangrijke rol in de overgang naar schone energie. ‘Samen met het bedrijfsleven willen we ervoor zorgen dat onze zeehavens een voorbeeld worden op het gebied van duurzaamheid.’ Ook stimuleert de provincie de aanleg van walstroom.

Ondernemers kunnen vanaf 1 december 2020 de subsidie aanvragen via de website van de provincie Noord-Holland. De provincie beoordeelt de aanvragen op volgorde van ontvangst. (Rene Quist)

Reacties (3)
 • visser

  Doet me denken aan Neo Kemp

 • Onno

  4.2 miljoen! De provincie heeft dus duidelijk geen idee wat deze waanzin kost. Beetje jammer

 • elzinga

  T kan maar op zijn, zo snel mogelijk dr door draaien dat belasting geld. Over een tijdje weet niemand meer dat het geinvesteerd is in onzin.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook