Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ferry Viking Grace loopt tegen grond in Oostzee door windstoot

Mariehamn

De Finse ferry Viking Grace is zaterdag met ruim 400 mensen aan boord vastgelopen bij Mariehamn, Aland-eilanden in de Oostzee. Zondag is het schip vlotgetrokken.

1 / 1
Ferry Viking Grace loopt tegen grond in Oostzee door windstoot. (Foto ANP)

Ferry Viking Grace loopt tegen grond in Oostzee door windstoot. (Foto ANP)

De 331 passagiers en 98 bemanningsleden brachten de nacht door op de Viking Grace, die aan de grond liep op slechts een paar honderd meter van de ferryterminal in Mariehamn, de belangrijkste plaats van de archipel.

Sleepboten trokken het schip van het ondiepe water en sleepten het naar de terminal.

De veerboot was onderweg van Stockholm via Mariehamn naar Turku in Finland. Er stond een harde wind zaterdag en er was veel regen. Verschillende andere veerdiensten waren niet uitgevaren.

Viking Line-topman Jan Hanses vertelde eerder aan de Finse omroep YLE dat het leek alsof een krachtige windstoot het schip naar de kustlijn had geblazen waar het vastliep.

De 218 meter lange Grace is gebouwd in 2012 en kan 2800 passagiers vervoeren.

De Viking Grace zal in de komende dagen voor inspectie naar een werf varen. Er werden geen lekkages gemeld op het schip en de eerste inspecties door duikers hadden geen schade aangetoond.

In september liep een ander schip van Viking Line vast bij de Aland-eilanden.

De Viking Grace is gebouwd bij STX Europe Turku Shipyard, Finland voor de in Finland gevestigde Viking Line. Het schip is op 10 januari 2013 aan haar eigenaren opgeleverd en is op 13 januari 2013 in de vaart gekomen. (Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook