Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Amsterdamse werven dreigen te verdwijnen door woningbouw’

AMSTERDAM

Amsterdamse werven dreigen te verdwijnen door woningbouw. Volgens Tweede Kamer-lid Remco Dijkstra (VVD) zijn de hoofdstedelijke toekomstplannen voor de haven te veel gefocust op woningbouw, meldt Het Parool. Daarom heeft hij een motie ingediend voor het behoud van de scheepswerven in de Amsterdamse haven.

1 / 1
Damen Shipyards in Amsterdam-Noord dreigt te verdwijnen door de woningbouwplannen van de gemeente Amsterdam. (Foto Robin van den Bovenkamp)

Damen Shipyards in Amsterdam-Noord dreigt te verdwijnen door de woningbouwplannen van de gemeente Amsterdam. (Foto Robin van den Bovenkamp)

De motie werd ook ondertekend door PVV, CDA, SP en SGP, wat een meerderheid betekent. Aanleiding ervoor was de deze week uitgebrachte Havenvisie, waarin volgens Dijkstra te veel werd gericht op de bouw van woningen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties (2)
  • deltavis

    Weliswaar aanzienlijk kleiner in omvang verliest de Scheveningse haven al jarenlang terrein omdat de gemeente Den Haag optimaal wil profiteren van een buitenproportioneel hoge grondprijs waar projectontwikkelaars met hun hotels en appartementen voldoende brood in zien.

  • elzinga

    sinds Nederlanders liever de hele dag thuis achter de computer zitten, hebben scheepswerven en boeren, vissers, schippers geen toekomst. Nederland is zich zelf kwijt.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook