Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[VIDEO] Aanvaring tussen binnenvaartschip en pont GVB in Amsterdam

Amsterdam

In Amsterdam zijn vrijdagavond vier mensen gewond geraakt toen een pont van vervoerbedrijf GVB in aanvaring kwam met een binnenvaartschip. Dat gebeurde op het IJ.

1 / 3
Aanvaring GVB pont binnenvaart schip

Aanvaring GVB pont binnenvaart schip

Twee van de gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis, twee andere mensen worden behandeld door hulpdiensten die ter plekke zijn. Ook de politie is met veel mensen aanwezig en onderzoekt of er mogelijk een derde schip bij het incident is betrokken.

De pont zou hebben gevaren op de route tussen het Centraal Station en Buikslotermeer in Amsterdam-Noord. De politie kreeg melding van de aanvaring om 19.05 uur.

De politie weet nog niet wat er mis is gegaan. Daarnaar wordt uitgebreid onderzoek gedaan.
De pont voer op eigen kracht naar CS. Een passagier schat dat er een man of 40, 50 op de pont was.

Een getuige laat aan AT5 weten dat er vlak voor de aanvaring een rondvaartboot in de buurt voer zonder verlichting. ‘Het zou kunnen dat de schipper van de pont die goed in de gaten hield en het vrachtschip daarom over het hoofd zag. Die ramde de pont vol in de flank.’

Het betrokken binnenvaartschip Banzai is even verderop aangemeerd volgens AT5. Een flinke deuk is te zien aan de voorzijde.

https://twitter.com/martindamen58/status/1329966683348471810/photo/2

Reacties (2)
 • J.Teunisse

  Is gewoon te druk . Op het smalste deel van het IJ een zeer intensief , misschien te intensief vaarwater kruisend verkeer. Tel je zegeningen. Geen doden en zeer weinig incidenten.

 • leSage

  Afgelopen woensdag ook zo iets bijna meegemaakt .De Hempont ligt stil op het Noordzeekanaal in het midden. Hij was aan de voertuigen op de pont te zien onderweg van zuid naar noord. Maar hij lag stil in het midden en op 200 meter voor ons ging hij terug naar de zuid. Roep je de pont op geen reactie dan via de post .
  Later reageert de pont wat is er loos gaat toch goed. Ja meneer ik heb gestopt maar u werkt met mensen en dan hebben ze mijn geleerd dat je niet binnen de 200 meter moet oversteken. Hij dacht daar duidelijk anders over. Dus misschien moeten de pontschippers een opfris cursus hebben. Het gebeurd veel vaker maar meestal loopt het net goed af.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook