Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Testvaart Vessel Train maanden later

ROTTERDAM

De ‘full scale’ testvaart van de Novimar Vessel Train, een konvooi van twee schepen, waarbij het tweede wordt bestuurd vanaf het eerste, is verschoven naar begin volgend jaar. De Coronacrisis is de reden van het uitstel.

1 / 1
Een brugsimulatie van de Vessel Train wordt uitgevoerd bij Marin. (Foto Novimar)

Een brugsimulatie van de Vessel Train wordt uitgevoerd bij Marin. (Foto Novimar)

Innovation manager Danitsja van Heusden-Van Winden van Netherlands Maritime Technology, dat het project coördineert: ‘De partijen die de technische installatie op de schepen moeten verzorgen komen uit Duitsland en zouden een aantal dagen in ons land moeten verblijven. Dat zou bij terugkeer naar Duitsland mogelijk quarantaine tot gevolg hebben. Er zouden ook, zeker bij zo’n eerste vaart, te veel mensen in de stuurhut moeten zijn. Verder wilden we aan de testvaart een webinar koppelen, vanuit een aan boord van het tweede schip, een riviercruiseschip van Scylla, ingerichte studio. Daarvoor wordt een aantal mensen uitgenodigd en van deze talkshow wordt een live streaming verzorgd. Ook dat is in deze tijden niet mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook