Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[UPDATE] Nederlandse tankermatroos krijgt loog in gezicht

DÜSSELDORF-HOLTHAUSEN

De hulpdiensten in Düsseldorf zijn vrijdagmiddag grootschalig uitgerukt naar een incident op een tanker. Een 23-jarige Nederlandsee matroos aan boord van het schip had tijdens schoonmaakwerkzaamheden loog in zijn gezicht gekregen.

1 / 1
Waarschuwing bijtende stoffen

Waarschuwing bijtende stoffen

Twee artsen gingen met spoed naar het schip aan de kade van Holtenau om de man te verzorgen en spoelden de chemicaliën van zijn gezicht. Omdat niet duidelijk was hoeveel van de chemische stof was gelekt kwamen zo’n 70 brandweerlieden en medewerkers van andere hulpdiensten ter plaatse. Zij namen de situatie onder de loep en spraken met de overige bemanningsleden. Uiteindelijk bleek er slechts een paar liter loog te zijn vrijgekomen zodat milieumaatregelen niet nodig waren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook