Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Ruimtevaarttechniek van Digital Twin kan inzet en levensduur verhogen 

LONDEN

Het Digital Twin-concept wint terrein in de maritieme sector. Hierbij wordt van een schip een digitale tweeling op de computer gebouwd met exact dezelfde eigenschappen als het echte schip. Zo kun je testen hoe het echte schip zich onder spannende omstandigheden gedraagt, zonder het te hoeven uitproberen.

1 / 2
Een Digital Twin of digitale tweeling is een digitale of virtuele weergave van een werkelijk bestaand schip. (Illustratie DNV GL)

Een Digital Twin of digitale tweeling is een digitale of virtuele weergave van een werkelijk bestaand schip. (Illustratie DNV GL)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook