Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Binnenvaartschepen kunnen binnenkort al autonoom varen met Captain AI

ROTTERDAM

Binnenvaartschepen kunnen binnenkort al gebruik maken van de software van Captain. Dat zei Vincent Wegener, CEO, in het online evenement Maritime Platform van Schuttevaer op 12 november. Nu is de software van Captain AI al actief op de sleepboot RT Borkum van Kotug.

1 / 1
Vincent Wegener, CEO van Captain AI, voor de RT Borkum. (Beeld uit video)

Vincent Wegener, CEO van Captain AI, voor de RT Borkum. (Beeld uit video)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • JanSteenstra

  Zelf vliegende en landende vliegtuigen waren 40 jaar geleden ondenkbaar, rijdende auto’s 15 jaar terug nog een lachertje.

  Je ziet nu de grote lijnen van autonoom varen duidelijker worden. Hoe snel het werkelijk gaat en hoelang testfases en certificering duren weten we niet maar het gaat er simpelweg komen.
  Niet te snel alles weg honen, heeft ook voordelen.

 • J.Teunisse

  Ik mis in het sprookje , welke goede fee het schip in de sluis aanmeert ? En via Sateliet? er zijn gebieden waar de geologische situatie het ontvangst van het signaal negatief be invloed. GSM-Data? Tja Welke provider.? In D constateer ik op het vaarwater ( Rijn en zij sloten nog enige moeilijke verbindingen. Het is pas leuk als het werkt . Oh Wat is er bij een onverwacht technisch probleem met de voortstuwing. ? Als je in Albufeira met je voeten in het zand zit te roeren( varen) en via de draadloze communicatie komt er koelwater niveau alarm. Hoe snel bij je van Albufeira in de machinekamer?

 • elzinga

  Een vroege 1 april grap. Idd sommige dingen moet je niet willen. Een compleet belachelijk verhaal. Dit gozertje is ws nog niet vaak buiten gweest althans niet verder dan madurodam.

 • kavenga

  Weer een ict specialist de een slecht werkende techniek op de markt brengt maar wel an ander aansprakelijk houden wil. Zij moeten gewoon zorg dragen dat het in iedere situatie werkt of zelf voor instaan. Zo lang ik van de Kunstmatige Idiotie nog reclame krijg voor producten die ik bij deze vent gekocht heb, heb ik geen vertrouwen in.

 • j.hagens

  Afstandsbediening, dat is zaligmakend, we zien het aan de Sluizen en Bruggen, waar zelfs al dodelijke slachtoffers zijn gevallen.
  Wat heb je eraan om op tijd in Rotterdam te zijn om aan te schuiven bij de andere wachtenden.
  Wat doen we met dat overtollige personeel, is de ICT Specialist nautisch onderlegd.
  Hoe vaak ben je je contact met de satelliet kwijt en de elektronische kaart, speciaal bij onweer en slecht weer, wie gaat er ankeren bij een noodmanouvre speciaal als er een ICT specialist op meerdere Schepen moet letten.
  Voorts denk ik dat er maar een van beter wordt en dat is de CEO van dit rotte systeem.

 • Daalder

  Sommige dingen MOET je gewoon niet willen !

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook