Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Miljoenenschade Koninklijke Smals als zandwinning IJsselmeer niet doorgaat

DEN HAAG

‘We hebben samen met de gemeente 15 jaar gewerkt aan dit plan’, vertelde de directrice van zandwinner Koninklijke Smals vrijdag 6 november bij de Raad van State in Den Haag. Haar advocaat voegde daaraan toe: ‘Heeft de gemeenteraad zich wel afgevraagd hoeveel miljoenen al zijn gestoken in dit project en wat de gevolgen zijn voor dit bedrijf?’

1 / 1
Koninklijke Smals verliest miljoenen als de zandwinning in het IJsselmeer niet door kan gaan. (Foto Smals)

Koninklijke Smals verliest miljoenen als de zandwinning in het IJsselmeer niet door kan gaan. (Foto Smals)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Haran

  Wat is het verschil tussen bestuurder(wethouders) en gemeenteraad . De een controleert de ander Als een een overeenkomst sluit kan. niet de ander na jaren zeggen dat wisten we niet. Dan maak je het een loterijspelletje van als je met de overheid afspraken maakt.

 • daisy

  Quote: Negatieve gevolgen voor het natuurgebied IJsselmeer, negatieve gevolgen voor het landschap, aantasting van de open ruimte, de rust, de duisternis en de visgebieden.

  Die criteria schijnen niet van toepassing te zijn op windmolenparken. Worden nu gebouwd in een vogelreservaat aan de afsluitdijk.

  Het geen wat Smals dus “verkeerd” gedaan heeft, is GEEN klimaat claim gedaan te hebben, want de groene “maffia” krijgt wel alles voor elkaar ten koste van alles.

  Maarja wie verwacht er nog iets zinnigs van welke overheid dan ook. Het is/zijn een stelletje incompetente en corrupte lui die rot zijn tot op het bot.

  G.M. Noldes

 • elzinga

  Zo mooi als zijn als dit definief van de baan is. Schandalig plan.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook