Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Spaanse belangstelling voor Belgische vissersschepen

BRUSSEL

De Belgische vissersvloot telt nog maar 67 viskotters, de helft minder dan in 2000. Een vloot bovendien die flink op leeftijd is, maar nu wel gaat verjongen. Zeker zeven nieuwe kotters en wellicht meer, zullen vanaf 2021 de vloot gaan versterken. Maar bijna evenzoveel schepen staan te koop of zijn intussen van eigenaar gewisseld. Een ervan kreeg onlangs een Spaanse eigenaar, die daarmee zijn derde Belgische kotter in de vaart nam.

1 / 1
De Z-48 heeft net haar lading gelost en neemt lege viskisten aan boord voor de volgende visreis. (Foto Bram Pronk)

De Z-48 heeft net haar lading gelost en neemt lege viskisten aan boord voor de volgende visreis. (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook