Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe WSP-15 in de vaart

MÜNSTER

De politie van Nordrhein-Westfalen heeft dinsdag 3 november op de politiewerf in Münster een nieuw patrouillevaartuig gedoopt. Het gaat om de WSP-15. Het schip vervangt de oude WSP-15, die 42 dienst deed.

1 / 1
De nieuwe WSP-15. (Foto politie NRW)

De nieuwe WSP-15. (Foto politie NRW)

Het nieuwe vaartuig meet 14 x 4 meter en is gebouwd bij jachtwerf Siemer Jachtservice Hunte-Ems in Barssel-Reekenfeld. Twee 350 pk sterke FPT Iveco motoren stuwen het 13,4 ton zware schip vooruit. Voor een goede herkenbaarheid is de nieuwe WSP-15 voorzien van folie in een nieuw neondesign. De bouwkosten bedroegen 1,1 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (2)
  • J.Teunisse

    zeg je wat.

  • nosceorbis

    Voor een goede herkenbaarheid kunnen ze beter de AIS aanzetten!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook