Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Kolenvervoer stopt nog lang niet’

GORINCHEM

Het is een komen en gaan van werklui op de Elegance. Ze leggen de laatste hand aan het nieuwe koppelverband. Twee mannen proberen een koelkast de roef in te draaien, terwijl schipper Martijn Toet (42) toekijkt. De proefvaart van de Elegance is gepland op 16 november, waarna ze kolentransporten naar Duitsland gaat doen. 

1 / 1
Martijn Toet (42): ‘Zeker gezien mijn leeftijd is dit een goed moment, je moet ook voorkomen dat je werk verandert in sleur. Toen werden we gepolst of we interesse hadden om mee te bouwen aan nieuwe koppelverbanden.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Martijn Toet (42): ‘Zeker gezien mijn leeftijd is dit een goed moment, je moet ook voorkomen dat je werk verandert in sleur. Toen werden we gepolst of we interesse hadden om mee te bouwen aan nieuwe koppelverbanden.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.G

  Heb niet de indruk dat de markt om nieuwe koppelverbanden vraagt. Maar wie ben ik om dat te bepalen. Verder over in een sleur komen gesproken kom je daar denk ik ook niet uit als je met je kvb kolen gaat varen.
  Maar alsnog goede vaart.

 • j.hagens

  Lees dit is, in ditzelfde Vakblad: Vervoer over water zakt onder de 100 miljoen ton.
  Containers worden minder, de goederen die u wil vervoeren zijn eerst de Schepen aan de beurt die al Jaren voor een en dezelfde bevrachter varen. En met Bio massa die slecht is bedoelt men de Bio massa waar bossen voor worden gekapt, je moet durven in deze tijd om een nieuw Schip en zeker een Koppelverband te bouwen, tenslotte wordt het Personeel alleen maar duurder, en roeren we allemaal in dezelfde Pot.

 • A De waardt

  Houd je zelf maar voor de gek

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook