Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tanker krijgt proces aan de broek voor onderbemanning op IJssel

KAMPEN

De politie van de Landelijke Eenheid Noord-West heeft afgelopen weekend aan boord van een binnenvaarttanker twee processen-verbaal uitgeschreven: een voor het onjuist invullen van het vaartijdenboek en een voor onderbemanning.

1 / 1
De P87 in actie (voorbeeldfoto). (Foto Politie Landelijke Eenheid Noord-West)

De P87 in actie (voorbeeldfoto). (Foto Politie Landelijke Eenheid Noord-West)

De politie ging met de P87 op de IJssel bij Kampen aan boord van de tanker. Bij controle van het vaartijdenboek leek het erop dat werd gevaren met voldoende gekwalificeerde bemanning. Maar toen werd gekeken wie daadwerkelijk aan boord waren, bleek de opgave af te wijken van de werkelijkheid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (5)
 • Henri.Derksen

  @bakker1, ik zie anders wel een kegelligplaats daar bij de Spooldersluis, en de tanker is duidelijk geladen zo te zien aan de diepgangsschaal. Heeft Formosa toch een punt. Een volgende keer maar het blijf weg signaal sturen ;-).
  Hebben jullie al eens gezien hoeveel AIS fouten RWS en P-boten vertonen?
  Vaak met VaarStatus “gemeerd” varen, baggeren, vissen, bestemming onjuist, ETA onjuist, bij meer dan 40 km/h geen higspeedcraft getoond etc. Overheidsvaartuigen horen toch het goede voorbeeld te geven?
  Als die P87 echt geen geldige ADN papieren heeft, dan kan de betreffende tankerschipper mijns inziens aangifte doen van illegaal lanszij komen, want zijn schip en lading zijn in gevaar gebracht. Dat staat los van de door hen gepleegde overtredingen.
  Wellicht nadenken om het te laten voorkomen met erkenning van de overtreding (=goede wil tonen), maar ook melding van die gevaarzetting door de P87, puur als voorbeeld stellen
  alsmede schriftelijke vastlegging van feiten.

 • mscharisma

  Maar is dit nieuws, om te vermelden in een Vakblad??

 • bakker1

  Formosa, Ik zie geen kegel, wie weet vervoerd de tanker wel een product zoals bio diesel (geen ADN product) en anders gasvrij mag je gewoon overal mee langszij.

 • alexia

  goede morgen ik kan dat wel begrijpen we worden gewoon uitgeperst met de lage vrachten maar de bevrachters zijn niet onderbemand op hun kantoor hoor

 • Formosa

  die politieboot heeft geen adn papieren meer dus had helemaal niet langszij die tanker mogen gaan het gaat om de p87 en de p97 dire zijn nu 10 jaar geweest en hebben geen adn certificaat meer neemt niet weg dat ie onderbemand voer maar toch een puntje van aandacht

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook