Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Flexibele brandstofcel voor zeevaart kan uitstoot tot honderd procent verminderen

STORD

Een nieuwe flexibele brandstofceltechniek kan de uitstoot van de zeescheepvaart met 40 tot 100% verminderen. Die verwachting sprak een maritieme cluster van Noorse bedrijven uit tijdens de opening van het ‘Future Fuel Test Centre’ door de Noorse premier Erna Solberg.

1 / 1
De 1,2 megawatt Flexi Fuel brandstofcel zal worden getest op een nieuwe op LNG varende tanker van Odfjell. Deze eerste brandstofcel levert alleen het hulpvermogen. Einddoel is echter de productie van een 10 MW Flexi Fuel Cell voor het volledige vermogen dat het schip nodig heeft. (Artist’s impression Odfjell)

De 1,2 megawatt Flexi Fuel brandstofcel zal worden getest op een nieuwe op LNG varende tanker van Odfjell. Deze eerste brandstofcel levert alleen het hulpvermogen. Einddoel is echter de productie van een 10 MW Flexi Fuel Cell voor het volledige vermogen dat het schip nodig heeft. (Artist’s impression Odfjell)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook