Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Groene schroefrand’ Jooren Scheepsschroeven kost weinig, bespaart veel

DORDRECHT

Er varen intussen talloze schepen met de ‘groene schroefrand’ van Jooren Scheepsschroeven uit Dordrecht. De praktijk heeft laten zien dat deze aanpassing aan de scheepsschroef een brandstofbesparing van circa 5% oplevert. Maar om de effecten exact te onderzoeken wordt de rand binnenkort getest in de gecontroleerde omgeving van de Dynamic Maritime Test Facility (DMTF) in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

1 / 1
Dymphina schat dat inmiddels zo’n 4000 binnenvaartschepen en coasters met de groene schroefrand varen. (Foto Jooren Scheepsschroeven)

Dymphina schat dat inmiddels zo’n 4000 binnenvaartschepen en coasters met de groene schroefrand varen. (Foto Jooren Scheepsschroeven)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook