Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Jagersinstinct maakt visserij onrustiger dan binnenvaart’

URK

De Bijbel vaart altijd mee op de duwboot Zebulon, bij elke maaltijd wordt hij opengeslagen om uit te lezen. In diezelfde Bijbel is in Genesis de herkomst te lezen van de scheepsnaam Zebulon. Als zoon van aartsvader Jacob kreeg hij van zijn vader als zegen mee dat ‘Zebulon aan de haven der zeeën zal wonen en aan de haven der schepen zal wezen’. 

1 / 1
De bemanning van de Zebulon (vlnr) Louwrens Hoefnagel, Evert Hoefnagel en Albert Ras. Zoon Louwrens was een week naar school en zwager Jelle Bakker was ook niet aan boord. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

De bemanning van de Zebulon (vlnr) Louwrens Hoefnagel, Evert Hoefnagel en Albert Ras. Zoon Louwrens was een week naar school en zwager Jelle Bakker was ook niet aan boord. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook