Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[VIDEO] Maersk-containerschip ramt Griekse mijnenveger

ATHENE

De mijnenveger Kallisto van de Griekse marine en de Maersk Launceston zijn tegen elkaar aangevaren, meldt de Griekse kustwacht. Dat gebeurde bij de haven van Piraeus. De kapitein van het containerschip werd gearresteerd.

1 / 1
De botsing tussen de Kallisto mijnenveger en de Maersk Launceston.

De botsing tussen de Kallisto mijnenveger en de Maersk Launceston.

Hoe de aanvaring kon ontstaan, is niet bekend. De mijnenveger moest geëvacueerd worden en alle 27 bemanningsleden werden in veiligheid gebracht. Twee van hen raakten gewond en werden naar een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene gebracht.

De Maersk Launceston was op weg naar Dardanellia in Turkije. Het schip van 266 meter lang en 36 meter breed mag de haven op dit moment niet verlaten.

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties (5)
 • loon

  Ik zie geen Mearsk containerschip. Wel een tanker. Is dit wel de goede foto? En inderdaad ‘botsing’, kijk even naar het nautische begrip ‘aanvaring’ in de van Dale voordat de tekst wordt geplaatst!

 • j.hagens

  Waarom is de Kapitein gearresteerd, als er niet bekend is hoe het ongeval heeft plaats gevonden, het bevreemd mij ook dat het Schip in de Haven moet blijven, het is toch gewoon verzekerd of is het zo dat de Overheid haar macht mag misbruiken.
  Ben wel benieuwd als dit ongeval tussen twee zeeschepen plaats had gevonden of de Kapitein ook werd gearresteerd en beide of minimaal 1 Zeeschip in de Haven moest blijven.
  Dit riekt naar belangen verstrengeling en machtsmisbruik.

 • elzinga

  keurig, dat leest beter.

 • elzinga

  triest dat een maritieme krant t over een botsing heeft. dan kun je net zo goed het ad of een dergelijke krant nemen.

 • René Quist

  Goed punt! Gewijzigd!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook