Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dieven stelen 970 liter brandstof van binnenvaartschip op de Donau

BELGRADO

Dieven hebben in het weekend van 24 en 25 oktober toegeslagen op de Donau bij Smederevo in Servië. Doelwit was het Duitse droge-ladingschip Hellfried. De Servische schippersvereniging meldt dat tussen 4 en 6 uur in de ochtend 970 liter brandstof is gestolen.

1 / 1
Het Duitse binnenvaartschip Hellfried ligt aangemeerd. (Foto Wikimedia)

Het Duitse binnenvaartschip Hellfried ligt aangemeerd. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (1)
 • Henri.Derksen

  Heel vervelend natuurlijk, maar er is preventief wel wat tegen te doen.
  Geen dop met slot, want dat valt (te veel) op, maar onderdeks een kogelkraan in de vullleiding die je alleen open zet tijdens bunkeren, en voor de rest van de tijd altijd gesloten is. Dan kan men daar geen zuigslang meer in steken, en uiteraard alle machinekamers op slot.
  En in de ontluchtingsleiding een zeef met gaatjes van 1 x 1 mm, dan heb je gelijk ook een vlamwerend rooster. Die ontluchting moet volgens ES-TRIN toch al minstens 1,25 x de diameter van de vulleiding zijn bij gebruik van de vloeistofdichte ElaFlex koppeling.
  Hopelijk worden de dieven bij een controle op rode diesel gecontroleerd en bekeurd als het pleziervaarders of auto’s zijn geweest, want die mogen alleen blanke diesel gebruiken. Sterkte ermee.
  Nautische groet van Henri.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook