Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[UPDATE] Politie vindt 300 kilo coke in boot en 50 kilo op strand

Breskens

De politie heeft dinsdag in een verborgen ruimte van een snelle motorboot in de haven van het Zeeuws-Vlaamse Breskens 300 kilo cocaïne gevonden.

1 / 1
De politie heeft dinsdag in een verborgen ruimte van een snelle motorboot in de haven van het Zeeuws-Vlaamse Breskens 300 kilo cocaïne gevonden. (Foto Politie)

De politie heeft dinsdag in een verborgen ruimte van een snelle motorboot in de haven van het Zeeuws-Vlaamse Breskens 300 kilo cocaïne gevonden. (Foto Politie)

Enige tijd later spoelde op het stand bij het Zeeuwse Zoutelande een tas met pakweg 50 kilo coke aan. De politie vermoedt dat beide partijen met elkaar te maken hebben en afkomstig zijn van een vrachtschip dat de lading overboord heeft gezet. Waarschijnlijk voer dat schip richting Antwerpen.

Urk

De politie denkt dat de bemanning, drie mannen uit Urk, Kampen en Zwolle, van de snelle motorboot de lading uit de Westerschelde heeft gevist. Ze zijn aangehouden en de boot inclusief de cocaïne is in beslag genomen.
Agenten kwamen in een onderzoek de drugs op het spoor. De woningen van de mannen zijn doorzocht, ook in een verblijf op een camping in Emst (Gelderland) is huiszoeking gedaan. Daarbij is onder meer een vuurwapen gevonden.

De mannen uit Urk (32 ), Kampen (55) en Zwolle (31) worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in alle beperkingen, waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Vorige week spoelde er honderden kilo’s drugs aan in Zeeland.

(Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook