Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Verloren vistuig schadelijkste soort afval voor zeedieren’

DEN HAAG

Verloren vistuig, materiaal van vissersboten, is volgens een rapport van het Wereld Natuurfonds wereldwijd de meest dodelijke vorm van plasticafval voor zeedieren. WNF roept daarom de Verenigde Naties op actie te ondernemen tegen deze vorm van afval in zee.

1 / 1
Zeedieren raken vaak verstrikt in visnetten. (Foto KIMO)

Zeedieren raken vaak verstrikt in visnetten. (Foto KIMO)

Toch geeft WNF de vissers niet de schuld. ‘Geen enkele visser wil zijn vistuig kwijt, maar zelfs in de best beheerde visserijen ter wereld wordt vistuig achtergelaten of verloren als gevolg van weersomstandigheden, mechanische problemen of menselijke fouten.’ Ondanks de moeite die vissers doen om hun vistuig te behouden, belandt er jaarlijks tussen de half en één miljard kilo vistuig in het water.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP/RvdB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook