Financieel sterk pensioenfonds Binnenvaart in verdrukking

Het Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart met een belegd vermogen van 1,1 miljard en een dekkingsgraad van 116,7 procent is een van beter presterende fondsen van Nederland. Toch dreigen grote problemen, want er zijn te weinig werkgevers lid van een vakorganisatie om ze te binden aan het pensioenfonds.

Hijlke Hijlkema (71), raakte in de jaren ’80, na een loopbaan als stuurman in de grote handelsvaart, via Nautilus betrokken bij de pensioenen. Ruim 10 jaar geleden belegde het pensioenfonds nog zo’n 300 miljoen euro, in 2019 werd de drempel van één miljard euro gepasseerd. ‘We hebben goed belegd en het renterisico redelijk afgedekt’, analyseert Hijlkema nuchter. (Foto Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart / Bart van Vlijmen)
Hijlke Hijlkema (71), raakte in de jaren ’80, na een loopbaan als stuurman in de grote handelsvaart, via Nautilus betrokken bij de pensioenen. Ruim 10 jaar geleden belegde het pensioenfonds nog zo’n 300 miljoen euro, in 2019 werd de drempel van één miljard euro gepasseerd. ‘We hebben goed belegd en het renterisico redelijk afgedekt’, analyseert Hijlkema nuchter. (Foto Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart / Bart van Vlijmen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Financieel sterk pensioenfonds Binnenvaart in verdrukking | Schuttevaer.nl

Financieel sterk pensioenfonds Binnenvaart in verdrukking

Het Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart met een belegd vermogen van 1,1 miljard en een dekkingsgraad van 116,7 procent is een van beter presterende fondsen van Nederland. Toch dreigen grote problemen, want er zijn te weinig werkgevers lid van een vakorganisatie om ze te binden aan het pensioenfonds.

Hijlke Hijlkema (71), raakte in de jaren ’80, na een loopbaan als stuurman in de grote handelsvaart, via Nautilus betrokken bij de pensioenen. Ruim 10 jaar geleden belegde het pensioenfonds nog zo’n 300 miljoen euro, in 2019 werd de drempel van één miljard euro gepasseerd. ‘We hebben goed belegd en het renterisico redelijk afgedekt’, analyseert Hijlkema nuchter. (Foto Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart / Bart van Vlijmen)
Hijlke Hijlkema (71), raakte in de jaren ’80, na een loopbaan als stuurman in de grote handelsvaart, via Nautilus betrokken bij de pensioenen. Ruim 10 jaar geleden belegde het pensioenfonds nog zo’n 300 miljoen euro, in 2019 werd de drempel van één miljard euro gepasseerd. ‘We hebben goed belegd en het renterisico redelijk afgedekt’, analyseert Hijlkema nuchter. (Foto Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart / Bart van Vlijmen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer