Kottervloot koerst noord om schol binnen te halen

Een flink aantal Nederlandse boomkorkotters is momenteel actief in noordelijke wateren, waar nu bijna continu op schol wordt gevist. De vangsten zijn goed. Na lossing, wordt dikwijls meteen weer uitgevaren met een nieuwe ploeg.

De vis van de ARM-15 De vrouwe Jannetje wordt in IJmuiden in twee vrachtwagens geladen voor transport naar Scheveningen onder toeziend oog van de schipper in de brug en de chauffeur (links). (Foto Bram Pronk)
De vis van de ARM-15 De vrouwe Jannetje wordt in IJmuiden in twee vrachtwagens geladen voor transport naar Scheveningen onder toeziend oog van de schipper in de brug en de chauffeur (links). (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer