NKC gaat gestrande campers uit Marokko terughalen per schip 

De NKC, Europa’s grootste camperclub, zet zwaar geschut in om gestrande campers in Marokko terug te halen naar Nederland. Samen met het Rotterdamse Broekman Logistics gaan ze de campers verschepen.

De haven van Casablanca. (Foto Wikipedia)
De haven van Casablanca. (Foto Wikipedia)

De campers strandden in het Noord-Afrikaanse land nadat een van de groepsreizen van de NKC dit voorjaar werd afgebroken door de Coronacrisis. De rijdende vakantiehuisjes werden op een camping in Marrakesh gestald, terwijl de reizigers terug naar huis konden. Op dat moment werd nog gedacht aan een vervolg van de reis in het najaar, maar door de tweede golf is daar een definitief einde aan gekomen.

De campers worden naar de haven van Casablanca gereden, waar ze op een schip zullen worden geladen. Vanaf daar worden ze verscheept naar de haven van Amsterdam. Vanaf begin december kunnen de eigenaren hun camper dan op komen halen. 83 van hen hebben aangegeven gebruik te willen maken van het plan. Individuele reizigers kunnen zich ook aanmelden via reizen@nkc.nl.