Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

NKC gaat gestrande campers uit Marokko terughalen per schip 

MARRAKESH

De NKC, Europa’s grootste camperclub, zet zwaar geschut in om gestrande campers in Marokko terug te halen naar Nederland. Samen met het Rotterdamse Broekman Logistics gaan ze de campers verschepen.

1 / 1
De haven van Casablanca. (Foto Wikipedia)

De haven van Casablanca. (Foto Wikipedia)

De campers strandden in het Noord-Afrikaanse land nadat een van de groepsreizen van de NKC dit voorjaar werd afgebroken door de Coronacrisis. De rijdende vakantiehuisjes werden op een camping in Marrakesh gestald, terwijl de reizigers terug naar huis konden. Op dat moment werd nog gedacht aan een vervolg van de reis in het najaar, maar door de tweede golf is daar een definitief einde aan gekomen.

De campers worden naar de haven van Casablanca gereden, waar ze op een schip zullen worden geladen. Vanaf daar worden ze verscheept naar de haven van Amsterdam. Vanaf begin december kunnen de eigenaren hun camper dan op komen halen. 83 van hen hebben aangegeven gebruik te willen maken van het plan. Individuele reizigers kunnen zich ook aanmelden via reizen@nkc.nl. (Robin van den Bovenkamp)

Reacties (4)
 • Cargo

  *wim 52 Ik heb waarschijnlijk het betreffende artikel eerder gelezen dan u. Eerder stond als foto onderschrift ; ’De haven van Marrakesh’. (is door mijn reactie veranderd in Cassablanca)

 • wim52

  Normaal gesproken reageer ik niet op een reactie Cargo, maar ik stel voor dat je het artikel nog eens goed leest. Er staat helemaal niet dat Marakesh een zeehaven heeft. De campers wordn vanaf Marakesh naar Casablance gereden om in de haven van Casablanca op het schip geladen te worden. Dus er mankeert niets aan de geografische kennis van de Schuttevaer redacteuren.

 • Cargo

  Zal ze wel even helpen , dit is de haven van Casa

  zal ze wel even helpen , dit is de haven van Casablanca .

 • Cargo

  De geografische kennis van de Schuttevaer redacteuren is weer ver te zoeken !
  Marrakesh met een zeehaven !

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook