Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Bemanning al meer dan jaar aan boord Filipijns schip in haven Estland

TALLINN

De autoriteiten in Estland hebben zondag 11 oktober een schip aan de ketting gelegd waarvan de bemanning meer dan een jaar aan boord was. Dat gebeurde na een tip van de International Transportworkers Federation (ITF). 

1 / 1
De haven van Muuga in Estland, voorbeeldfoto, het schip op de foto is niet de Nord Santiago. (Bron Wikipedia)

De haven van Muuga in Estland, voorbeeldfoto, het schip op de foto is niet de Nord Santiago. (Bron Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • J.Teunisse

    Dat ook. Op Gcaptain,(een maritieme website-engelstalig) is sprake van wereldwijd 400.000 mensen met maritieme functie( verdomme genderneutraal schrijven is een vervelende uitdaging) dus zeelieden. Mensen uit alle streken van de wereld. die niet instaat zijn om huiswaarts te keren. de Internationale Maritieme Organisatie in London wordt verweten niet de inzet te tonen die deze mensen verdienen. Waar kennen we dat van? Onlangs op Duitse TV zender( ZDF info) in Varna – Bulgaarse zee haven ligt een zeeschip. Eigenaar heeft het geabandonneerd. @ zeelieden uit de Ukraine waren al bijna 2 jaar aan boord. Reden wachten op achterstallig loon. Gaan ze vanboord, vervalt het recht op achterstallig loon. Eigenaar zat in Rusland. Soms is het niet te achterhalen wie de wae eigenaar is. Zeevaart??? een waar monopoly spel.

  • elzinga

    er wordt grof verdient door niet af te lossen of het uit te stellen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook