Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘730 miljoen extra nodig voor vervanging onderzeeboten Walrus-klasse’

DEN HAAG

Defensie reserveert honderden miljoenen euro’s te weinig voor de aanschaf en exploitatie van de vier nieuwe onderzeeboten. Volgens onderzoek van de Algemene Rekenkamer is het budget 730 miljoen euro te laag.

1 / 1
rie buitenlandse werven zijn in de race om de opdracht binnen te halen. Het gaat om het Zweedse Saab dat samenwerkt met het Nederlandse Damen, het Franse Naval dat de handen ineen heeft geslagen met Royal IHC uit Kinderdijk, en TKMS uit Duitsland.

rie buitenlandse werven zijn in de race om de opdracht binnen te halen. Het gaat om het Zweedse Saab dat samenwerkt met het Nederlandse Damen, het Franse Naval dat de handen ineen heeft geslagen met Royal IHC uit Kinderdijk, en TKMS uit Duitsland.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook