[UPDATE] Stevinsluizen Den Oever half jaar dicht voor scheepvaart

De Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever gaan vanaf 26 oktober een half jaar dicht voor de scheepvaart. Rijkswaterstaat maakt in de Afsluitdijk, tegen de Stevinsluizen aan, een zogenoemde keersluis om de vaarweg te kunnen afsluiten bij zeer hoog water in de Waddenzee.

Tussen oktober 2020 en april 2021 inspecteert Rijkswaterstaat de conditie van het beton van de Stevinsluizen bij Den Oever. Beschadigingen aan het beton en kleine beschadigingen aan bijvoorbeeld de sluisdeuren repareren we direct na inspectie. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moeten we de sluis circa 10 weken droogzetten.
Tussen oktober 2020 en april 2021 inspecteert Rijkswaterstaat de conditie van het beton van de Stevinsluizen bij Den Oever.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

[UPDATE] Stevinsluizen Den Oever half jaar dicht voor scheepvaart | Schuttevaer.nl

[UPDATE] Stevinsluizen Den Oever half jaar dicht voor scheepvaart

De Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever gaan vanaf 26 oktober een half jaar dicht voor de scheepvaart. Rijkswaterstaat maakt in de Afsluitdijk, tegen de Stevinsluizen aan, een zogenoemde keersluis om de vaarweg te kunnen afsluiten bij zeer hoog water in de Waddenzee.

Tussen oktober 2020 en april 2021 inspecteert Rijkswaterstaat de conditie van het beton van de Stevinsluizen bij Den Oever. Beschadigingen aan het beton en kleine beschadigingen aan bijvoorbeeld de sluisdeuren repareren we direct na inspectie. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moeten we de sluis circa 10 weken droogzetten.
Tussen oktober 2020 en april 2021 inspecteert Rijkswaterstaat de conditie van het beton van de Stevinsluizen bij Den Oever.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer